Rólunk


Autóbuszos személyszállítás

Megbízható, kényelmes járműveinkkel állunk Megbízóink rendelkezésére.

Áraink:

Km díj: 260 Ft + áfa / km

Megrendelésük estén, annak gyakorisága, távolsága függvényében egyedi árképzést biztosítunk.

Baleseti segélyszolgálat

Tapasztalataink szerint, a gépjárművet vezetők jelentős része, ide értve a hivatásos, vagy hivatásforgalomban részvevőket is, egy-egy hirtelen bekövetkező szituációban, ahol baleset részesévé válik, nem tudja, mi is a teendője.

Ez tulajdonképpen érthető, mivel - szerencsére -, nem vagyunk naponta részesei baleseteknek, eseményeknek, így nem tud kialakulni bennünk az a fajta rutin, amely e helyzetek korrekt kezelésére alkalmas. Mindannyian úgy ülünk járműveinkbe, úgy indulunk útnak, hogy azt hisszük, ez velünk nem, csak másokkal történhet meg. Amennyiben viszont bekövetkezik egy esemény, a hirtelen stressz helyzet, valamint az előbbiekben bemutatott rutin hiánya miatt, nem feltétlenül hozunk helyes döntéseket. Ekkor nagy segítséget jelent egy olyan, független, felkészült szakember segítsége, aki alkalmas arra, hogy tanácsokat adjon, segítsen az esemény megoldásában, a keletkezett kárhelyszín rendezésében és annak okainak feltárásában, mintegy helyettünk gondolkozzon. Egy esemény helyszínén gyakorlatilag csak a gépjármű vezető van jelen, aki a cég érdekeit nem képviselheti érdemben, esetlegesen átfogó szervező készséggel nem rendelkezik és információk hiányában az adott esemény felszámolását (kármentés) nem képes végrehajtani.

A baleset bekövetkeztéért történő felelősség elvállalása nem a helyszínen történik. Az esetek döntő részében további eljárások indulnak, büntetőjogi, polgári peres kártérítési, vagy munkaügyi perek, vizsgálatok formájában. Ezek a vizsgálatok a balesetek helyszínén rögzített nyomokból, történésekből, azaz a helyszínelés során gyűjtött adatokból indulnak ki. Fontos tehát, hogy a helyszínen gyűjtött információk a birtokunkban legyenek, azokból a későbbiek során, meg tudjuk alapozni a védelmünket, védeni tudjuk igazunkat, vagy keressünk olyan megoldásokat amelyekkel felesleges kiadásokat generálnánk. Bizonyos esetekben (pld. büntető eljárásban, szakértői vélemények beszerzésére tett indítvány) jelentős olyan költséget jelenthetnek, amelyek feleslegesek, mert átgondolatlan, megalapozatlan koncepciók alapján került rá sor. Gyakori az olyan eset, amikor az eljáró Hatóság Önnél állapítja meg az okozói státuszt. Ilyenkor természetesen nem jár kártérítés, felmerül esetlegesen büntetőjogi felelőssége.

Gyakorlati tapasztalataink alapján a balesetek 99% -a anyagi kárral jár, amelynek, ha nem mi vagyunk az okozói, meg kell térülniük. Az ügyintézés, a bejelentések, gyakorta egyáltalán a megfelelő biztosító felkutatása sem egyszerű feladat, a további ügyintézés pedig szinte meghaladja egy átlagember felkészültségét, fuvarozó Társaság esetében pedig a rendelkezésre álló kapacitást. Ezzel magyarázható, hogy ma, Magyarországon a biztosítási ügyek közel 20%-a beragad, bár jogszerű volna a térítés, ez nem történik meg.

A járművek üzemeltetése közben bekövetkező problémák (árukár), események (baleset), amelyek esetében a személyes jelenlét (cég képviselet) elkerülhetetlenné válik.